Friday, May 20, 2011

Silap 1 number punya pasal..


Haiyooo dah aku cakap dok habaq banyak kali salah number la beb. Wrong number. hadoi ngak paham bahasa btoi. Dari cara msg ko tu je dah tau kau orang asing. Hish!


Alkisahnya...

Aku nak p amik adik aku kat skolah ptg tadi. Dia outing. So aku pun msg la suh tggu kat tempat parking motor dlm kawasan skolah dia. Amik henset terus taip msg

"Tggu kat tempat parking motor" terus tekan send ke number 01*406****. Memang aku dah hafal dah number adik aku.


Adik aku tak reply tapi dia kol terus tny dah gerak ke belum. So aku tak syak apa-apa.


Then dah p amik adik aku, aku hantar dia p beli barang pastu adik aku nak p big apple. Oh ya aku bawa laptop sebab adik aku nak guna. Adik aku p Big apple, aku balik opis. Adik aku kol bagitau bateri laptop teda. Then aku mesej adik aku " Cas la kat big apple" terus send ke 01*406****. No respon kali ni.


Malam muncul...

Dapat msg dari no 01*406**** tanya "Hai buat pa ya"

Aku reply " awat mek adik" **pelik sungguh bahasa adik aku*

Then dia balas" Aku mau tnyak km duduk kt mna keja di sony k"

Dah berkerut-kerut dahi muka aku baca msg tu. Then tengok tilik balik number. OMG! salah number la! ingat adik aku. rupanya bukan. No adik aku 01*460****. Memang hampir sama gila number . Beza cuma 406 dgn 460. Dah la tu aku tak reply mesej dia dok kol sampai 4 kali berturut-turut. Pastu msg tny apsal tak angkat phone. Then aku msg cakap " Sorry wrong number, i tot u r my sis" *konon bajet bagus terus cakap BI noks kuikuikui pangg~

Tak paham bahasa jugak. Tanya aku keja di Sony sama dgn dia jugak ke bukan. haiyooo. Then aku reply secara agak kasar..err memang kasar kot

"Aku salah number la tadi. Aku bukan kerja d Sony. Salah number. Ok. Bye." huhu penat ulang ayat salah number.


SEb baik kali ni dia paham bahasa. Inilah padahnya bila tersalah tekan number. -_-


2 comments:

♥CIK SHA♥ said...

ahaha..ngak mahu kenalan donk?kui3..lawak la ang nih..

nuhan said...

ngak mau la dong. aku tak rela. hahaha ngek tak lawak pong. ngeri ada la.muahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...