Tuesday, May 8, 2012

Jalan-jalan ke Medan - sesi Pengenalan

hai hai u ollss~

ada tak yang ternanti-nanti updet percutian ai ke Medan? kuikuikui perasaan betul tauuu ai ni...kan? bukan apa tak sempat nak updet.. gambar pulak banyak yang shaking gegar gegar..spoil mood nak updet tauuu huhu... haih almaklumlah guna kamera biasa-biasa jee.. :D


saja suke hati suke letak sekadar hiasan :))


ok lah mari-mari ai mulakan ceritera percutian ai ke Medan ye! Sebenarnya Trip ke Medan (23/4 - 26/4/12) ni diaturkan oleh sepupu mak ai iaitu mak ndak Imah. Kami semuanya seramai 20 org yang kesemuanya dari Langkawi *ha bukan 2 org je macam trip ke Phnom Penh tu..hikhik*. Ni jugak sebenarnya 1st time ai ikut rombongan yang diaturkan oleh mak ndak ai. Ha nak tau berapa ratus harga pergi balik untuk seorang? Jeng jeng jeng RM750 seorang untuk 4H3M termasuk :

- tiket feri dari Langkawi - Kuala Perlis
- tiket bus dari Kuala Perlis - Penang
- flight tiket dari Penang - Medan
- flight tiket balik dari Medan - Penang - Langkawi
- penginapan sepanjang di Medan ( 1 bilik 2 orang)
- pengangkutan sepanjang di Medan
- Makan sebanyak 9 kali semasa di Medan
- Airport tax service

Ha murah taakkkkk? Bagi ai murah sebab cuma bawa duit belanja jeeeeeee. Yang lain-lain tak payah pikir sebab dah termasuk dalam kos trip percutian :)

Ai ajak my ex-opismate cik Jamaliza! Nak ajak mak ngan ayah ai, depa dah penah p. Nak ajak adik dia sekolah. so ai ajak cik Jama! seb baik dia trus ckp ON! Bole dok 1 bilik ngan dia. yeay! ^^



22/4/12 - dalam feri dari Langkawi - Kuala Perlis


 Kami naik bus Mara Liner dari Kuala Perlis - Penang.


***** Tik tok tik tok vroomm vroommm bus berjalan masa bergerak sampailah kami di Teluk Kumbar, Penang! *****


Sebelum bertolak ke Medan keesokan pagi (23/4/12) kami bermalam 1 malam di Pusat Latihan Sukan Air Unit Sukan, Penang.


Nantikan entri seterusnya perjalanan trip ke Medan bermula! :)


3 comments:

nicky said...

rental mobil di medan,rental mobil murah,sewa mobil di medan,sewa mobil,rental mobil murah medan,mobil rental medan,
sewa mobil medan,sewa mobil pengantin,rental medan,rental mobil murah di medan,bisnis rental mobil,sewa mobil bulanan,
jual mobil murah,harga rental mobil,harga sewa mobil,rental mobil bulanan,perusahaan rental mobil,mobil bekas medan,
medan rental mobil,sewa rental mobil,mobil murah,daftar harga rental mobil,sewa mobil pengantin murah,usaha rental mobil,
sewa mobil harian,rental mobil harian,sewa mobil bali murah,harga mobilrental mobil avanza,jasa sewa mobil,
sewa mobil murah di medan,sewa mobil avanza,car rental in medan,sewa mobil mewah,rental mobil medan murah,car rental,
bisnis sewa mobil,jasa rental mobil,penyewaan mobil,rental mobil pengantin,rental mobil mewah,rental sewa mobil,
rental car medan,mobil rental di medan,rental mobil medan,car rental medan,sewa mobil murah,car hire medan,
rental mobil parapat,rental mobil danau toba,car rental tobalake,car rental Berastagi,car rental Bukitlawang,
Rental mobil Berastagi,rental mobil Bukitlawang
klik www.medanstarrentacar.com

Anonymous said...

great issues altogether, you just gained a new reader.
What could you suggest about your publish that you made some days ago?
Any sure?

Feel free to visit my web site: sian

Norhafeza Mustaffa said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.
Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh coretan sedikit disini untuk kebaikan kita bersama , semoga kemurahan hati Tuan/Puan blogger untuk memberi izin coretan ini, akan dibalas pahalanya oleh Allah SWT hendaknya amii.Ini hanya untuk berkongsi pengalaman di Medan Indonesia.Saya ambil dua org Pak Supir yang sangat baik dan berpengalaman.Mereka memandu bergilir-gilir.Hanya Rm350 seorang.Apa yang anda dapat ialah 1 malam penginapan di Kota Medan.Di medan anda akan dibawa ke berjalan2 sekitar medan.Merdeka Walk,Istana Maimoon,Pajak Ikan.Toko Batik yang sgt murah untuk shoping kain2 telekong,Seharian pak supir akan bersama anda.beritahu sahaja mana nak pergi.karaoke spa dan sebagainya.Kemudian penginapan 1 malam di Lake Toba.Dalam perjalanan ke Lake Toba anda akan di bawa ke Pasar Buah Brastagi.shoping 2.menikmati permandangan,menaiki kuda,kemudian akan di bawa ke air terjun Sipiso Piso dan akan di bawa ke pos2 permandangan indah berlatar kan Lake Toba.sampai ke Lake Toba anda akan ke Kg Tomok Pulau Samosir mengunjungi Kg Batak Karo di sana.Bermalam Di Lake Toba.Dalam perjalanan pulang akan di bawa ke Hot spring dan juga Sungai Belerang.mandi sekiranya sempat.Sungai belerang baik untuk kulit.Anda akan dijemput dan dihantar pulang di Airport Kualanamu.Kalau teksi hanganya lebih kurang rm40 sehala.Total Rm80 pergi balik ke Kota Medan.Pakej ini termasuk makan tengahari dan malam.Makan pagi di hotel.Perjalanan menaiki kereta atau mpv sangat selesa.tidak terlalu laju .Rata2 pemandu disana memandu agak laju dan cilok2.sangat bahaya.Perkhidmatan bas dan group juga disediakan.Banyak lagi yang x sempat diceritakan disini.tujuan saya hanyalah untuk membantu sekiranya masih tercari-cari dan juga untuk membandu Bapak Supir yang sya rasa sgt baik dan flexible.Sekiranya perlukan lebih informasi just call or sms 0124156404 atau email wira8594@gmail.com. Maaf agak panjang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...