Monday, May 31, 2010

Garnier vs Safi Rania Gold

Kejadian berlaku di: MYDIN Putrajaya
Insan yang Terlibat: Aku & Akak Mydin
Props: Pencuci Muka Garnier & Safi Rania Gold



Disebabkan aku tertinggal pencuci muka kat umah so terpaksala beli pencuci muka yang baru. Bila sampai kat mydin, aku pun pergi la kat kaunter. Berlaku la perbualan antara aku dan akak mydin.


Aku: 'Kak, Bagi pencuci muka garnier yang kecik tu 1' *sambil tunjuk ke arah pencuci muka tersebut*

Akak Mydin: 'Yang ini ke?' *sambil pegang pencuci muka Garnier*




Aku: 'A'ah makaseh kak" *sambil senyum*

Akak Mydin: ' Tak mau cuba Safi Rania Gold ke dik? '



Aku: 'Tak mau la kak. Dah sesuai pakai yang ni. Kulit pun tak berminyak. Tima kasih'

Akak Mydin: 'Cuba la dulu guna Safi Rania Gold. Bagi putih sikit muka tu.'

gulp!

Aku: 'err haha tak palah kak. Tima kaseh ja' *padahal dalam hati jawab 'eleh macamla kompom putih. Kang muka ja putih tangan gelap nak watpa'


Hak3, saya tau la akak seorang yang berkulit putih. Saya berkulit gelap. Tapi takda maknanya la saya nak pakai pencuci muka yang nak memutihkan muka. Sebabnya saya memang tak suka kak. Kalau putih muka saja tapi tangan kaki bagai suma gelap nak buat apa kan? haiyoooo tarak seswai tau. Janji kulit muka bersih. takda jerawat pun bersyukur sangat dah. Gelap ka putih ka itu belakang kira la kak...kehkehkeh



gambar: sumbangan ikhlas pokcik gugel~ :)

7 comments:

♥CIK SHA♥ said...

nak like like ini post..ehehe...^_^

fiezah91 said...

hahahaha.. cuma blh ktawa :P

~ ReD ~ said...

hehe.mama linda guna safi rania gold.

eehh??bukan ke produk safi rania gold tu untuk mengembalikan keanjalan kulit yang dh berkedut? kuikuikui..

maknanya, promoter tu MENIPU! hahaha. ingat sume org beli produk kecantikan sebab nak PUTIH je ke apa?

نورازريناابوحيري said...

promoter tu nk bgtau yng anda xputih n kelihatan tua. hehehehe...
kalo muke je putih, tgn itam mcm biawak pasir la...

aku_tiewa said...

eh, mydin putrajaya???
dekat umah sy je tu..he3

biasa la tu..nak pomot..
nama pun promoter..hahaha

cikCEPET said...

ahaha~ tul tuh..
mke je puteh watpe..

:))

nuhan said...

@sha--> awat nak like neh? ngahaha ^^


@fiezah91--> kihkihkih ikut ketawa jugak :p


@~RED~--> hoh yeke utk mengembalikan keanjalan kulit? cesss menipu punya promoter. seb baik mmg tak tertarik. kalau tak di tipu la hanum jawabnya.kuikuikui


@نورازريناابوحيري --> yg sebenarnya promoter tu nak compare kan saya ngan dia. sbb dia sgt putih.tapi tua dr saya.muahahaha


@aku_tiewa --> eh yeke? tiewa dok kat presint brp?heee :D


@cikCEPET--> tu la kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...