Wednesday, May 19, 2010

Picnic.Berkelah.

halluuuuuu semua~ :)


lamanya cik hanum tak update blog kan..heee bukan apa malas nak update plus segala macam aktiviti or cerita yang nak di update tu ketiadaan gambar dalam simpanan penulis. so terus jadi tak dak mood nak update..hahaha alasan! cehhh poodah! theeheee~


ok sekarang mau update aktiviti cik hanum owner belog pada minggu lepas. minggu lepas hari sabtu 15/5/2010 aku serta rakan-rakan merancang untuk pergi berkelah atau dalam bahasa omputihnya picnic! *eh eh awat ayat skema semacam ja ni?* muahahaha


kenapa kami p picnic? ohh saja suka-suka menghiburkan hati yang rasanya dah lama tak jumpa sungai tak p berkelah. theeeheeee :D


perjalanan bermula seawal jam 7.30pagi dengan 4 buah keta berkonvoi ke ulu langat. setibanya di separuh perjalanan muncul pula sebijik peugeot menyertai rombongan kami. *eh eh macam laporan berita pulak* vrooooommmm...vrooommm...vrommmmm perjalanan di teruskan.. akhirnya tibalah kami di tempat yang di tuju~!!


taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

ini tempat kami berkelah.. sungai gabai waterfall~! :)


di sebabkan nak duduk kat tempat atas sebab tak mau mandi air kencing orang(haha konon alasan) jadi kna mendaki tangga yang gila banyak nak mampus. longlai abes kaki~ -_-


sampai saja kat atas mencari port untuk meletak barang-barang. bila dah jumpa kemudian apa lagi get ready untuk membakar! hehe

abg madi berusaha menghidupkan api.. azwan a.k.a butet saja yang menunjukkan wajah.

yeay! api berjaya di hidupkan! :) - nampak tak api? heee~



ok kita biarkan saja mereka-mereka si lelaki memasak membakar segala macam makanan yang ada. kasi can la sama lelaki-lelaki itu memasak. kat umah bukan rajin pom..hakhak..
manakala, si gadis-gadis pula menuju ke sungai untuk mandi..yeahaaa~!


ohh air ini sangat sejuk woooo!

seronoknya bergalok di dalam air :D



bila sejuk gedik-gedik tahap petala kelapan di dalam air, perut pun berdondang sayang minta di isi.


taraaa... makanan kami~! :D (aceli suku pun tak sampai. makanan kami sgt banyak! hoho)







habis makan, masuk berendam dalam air balik. lapar. naik makan. habis makan. rendam semula. lapar. makan. itu je la aktiviti kami sampai petang.. heee :D


ok.dah puas mandi *aceli xpuas lagi mandi, tapi tak kan nak berendam sampai malam kot?huhu* kemudian kemas-kemas barang dengan berat hati. ya, kami sudah mahu pulang! bye bye sg.gabai~


yippiiiii! yeay! *err abg madi awat tak lompat?*




p/s: thanx paroh, thanx rozy sebab ajak cheq p bergalok berpicnic bersama. wiken yang sgt superb best! ^^

4 comments:

♥CIK SHA♥ said...

aku JELESHHHHHHHHHHHH!!!!!!!

huhuhuhuhu..

Farah.Mazlan said...

wakakaka...takleh blah ngan tangga..seb bek aku org 1st sampai~

nuhan said...

@sha--> yezzaaaaa anda mmg patut jeles! hahahaha :p


@paroh--> erk org 1st sampai? ok2 aku iyakan ja. muakakakaka

Rozy^^ said...

same2 kaseh..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...