Monday, June 7, 2010

Selamat Pengantin Baru :)

05.06.2010 yang lepas, aku dan kawan-kawan p majlis kawen member sekolah kami. Member masa Mrsm Beseri Batch 18. Kami wat rombongan 3 bijik keta - ferrari, lamborghini, hummer. ha gila best kan keta kami. celuih tak celuih tu belakang kira. hokhok

Masa p kenduri kawen member ni jugak cam wat reunion kecik sbb dapat jumpa kawan-kawan yang dah bertahun-tahun tak jumpa. yelah ada yang last jumpa masa form 5 kot. sekarang masing-masing dah 24 tahun. so ada la dalam 6, 7 tahun tak jumpa. Lama tuuu.. eh malas pulak nak merapu menaip panjang-panjang. Jom kita tengok gambar dan biarkan gambar saja bercerita occay?!


*******************


Kesengalan kami sepanjang Majlis kenduri kawen Shuhada Abdullah a.k.a bab & Khomaini Ibrahim.



Kereta yang mengetuai rombongan. Bertolak ke rumah pengantin.
(berpuluh-puluh retake sbb nak bagi semua ahli2 keta nampak muka..hik3)


Keta dibelakang kami.


Keta dibelakang belakang kami


Dah sampai umah pengantin! :D


Sepanjang perjalanan dari kereta nak ke rumah pengantin kami gilak aktif hiperbola bergambar. Pantang ada yang tunjuk kamera. haha. Macam-macam kejadian lucu yang jadi. Ada yang hampir nak kna langgar motor(almaklumlah jalan sempit), ada yang nak terjatuh dalam sawah(excited nak bergambar), ada yang gagah nak masuk dalam gambar juga..haihss macam2 la kerenah kami semua sepanjang dok jalan kaki nak ke rumah bab.


Acara makan-makan. Jumpa kawan-kawan lama. Sungguh pulun excited! ngeh3


Time makan-makan pun sesi bergambar wajib.


Semasa kami tengah makan pengantin dijemur di tengah panas. Acara silat sedang berlangsung.


Dah habis makan dah habis sesi bersilat kita serbu pengantin! Apalagi bergambar time! heee :D




Dah macam sesi bersoal jawab dengan wartawan.


Kami yang tak mau bergerak dari pelamin sebab still ada kamera kamera yang mengambil gambar..kihkihkih


Dah bangun dari pelamin dah cakap "ok ok cukup" tapi terus posing bergambar bila ada yang pegang kamera balik menghala ke arah kami..mana bleh lepaskan peluang beb! lalala~


Tiba-tiba masa dok bergambar nampak kek pengantin.


Terus p ke kek nak bergambar. Bila kameraman dah di depan mata memang bergambar tak hengat orang sekeliling.


Anak-anak dara yang masih HOTT..miahaha


Ok tak cukup dalam rumah sampai ke luar pun kami bergambar. Pengantin lelaki entah hilang kemana dah time ni. Bagi peluang wife dia bergambar dengan sahabat-sahabat yang memang pantang nampak kamera..kuikuikui



Tengok la gelagat masing-masing. Tak kira kamera di bawah, kamera di angkat mesti nak bergambar. kihkihkih



Dah penat bergambar sana sini..sampai cik datin farah terpaksa cakap banyak-banyak kali "dah dah jom kawan-kawan mak aku kol dah ni" (dia kna balik awal sebab ada hal family) so kami pun berangkat la balik.


Sepanjang dok jalan kaki dari umah bab nak ke keta pun sesi bergambar tetap ada. ngeh3..


Dah macam suasana rombongan budak-budak p beraya 1 kampung pulak..hikhik






Mereka-mereka berempat yang di depan sedang tersengih tersenyum dengan penuh palsu sebab keta panas gilak kot time tu..demi bergambaq punya pasal sanggup tahan panas. Time ni dialog depa "wei cepat anas cepat panas ni tangan kami..jenuh dok tahan panas keta ni"


Dah nak balik~


Time ni lampu merah pun sempat lagi snap pix. heuheuheu



*****************************************



Tahniah Bab dan incik pasangan bab~! :D

Semoga kekal bahagia selamanya hingga ke syurga :)


***********************


Lepas balik dari umah bab, kami terus ke umah betong pulak. Ni geng budak laki punya plan. So kami layankan aje..ikut je sebab dah naik keta ngan mereka-mereka kan..lagipun 1 skolah jugak. Cuma tak kenal sangat..hehe









Tahniah Betong dan pasangan~! :D

Semoga kekal bahagia selamanya hingga ke syurga :)



p/s: gambar-gambar credit kpd Anas, Aishah, Yat, Adiez, Juhanis :)

4 comments:

♥CIK SHA♥ said...

hamboi..sakan betul p kenduri..camera maniac la ang ni..ahaha..

nuhan said...

ngahahah ceh ngata aku...blajaq dr ang la ni jd camera maniac..muahahah :p

aZuRa AhMaD said...

ish..ish...meriah sungguh bergambar..hehe

nuhan said...

@azura--> ni lah padahnya bila masing-masing gila kamera..hik3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...