Thursday, April 14, 2011

Bercuti ke Phnom Penh : Part 2

Dear Diary Blog! :)


Entry kali ni penuh dengan gambar je occay! Jangan muntah Hijau ye! ;p


Hye hye hye halloooooooooo~ Taip entry laju-laju sebab banyak benda nak kena setel ni. Tapi nak updet belog gak.hikhik.


Lepas makan di Restaurant Halal, kami decide nak jalan-jalan melihat alam di sekitar bandar Phnom Penh. Yelah esoknya 8.30 pagi dah nak ke Siem Reap, so memang tak dak masa nak melawat sekitar Phnom Penh hari berikutnya. :( Oh ye perjalanan menaiki bus dari Phnom Penh -> Siem Reap : 6 hrs. Ohh lamanyaaaa T__T


Sangat ramai rupanya orang yang melepak mengambil angin di sekitar Riverfront Park..Bukan pelancong je tapi penduduk tempatan pun ramaiii sangat.. err tak payah mengarang panjang-panjang la yee.. apa kata layankan aje gambar-gambar di bawah ni ok! :)



Nite view sekitar bandar Phnom Penh



Riverfront Park





Ada bendera Malaysia! weee.. i'm proud to be a Malaysian! ^^


ini cik Rozy~ err tak tahulah latar belakang tu namanya apa..


National Museum
Entrance Fees: USD3





Latar Belakang adalah Royal Palace
Entrance Fees: USD6.25


Bangunan Hotel & Kedai di bandar Phnom Penh






Dah penat berjalan-jalan tak tahu nk ke mana lagi, kami decide nak balik ke hotel. Lagipun esok pagi nak kena bangun awal nak bertolak ke Siem Reap.


Kami naik tuk-tuk ni ke hotel. USD1 seorang.


Dah sampai hotel tempat menginap. Ok tangga tu memang curam.


Balik bilik.


Da da daaaa. Jumpa di next entry ok. :)



5 comments:

Puan Kutu said...

best.. overseas tu.hehe..

misSbLurRy said...

perg best....

Khairil said...

fulamak...bila nak boleh pergi ni? best wooo..

♥CIK SHA♥ said...

hoi! pergi dgn rozy?tak ajak aku pun!!!

nuhan said...

Puan Kutu--> theeeheee :)

missBlury--> :p

Khairil--> cepat2 rajin2 tgk web airasia promosi. manatau ada rezeki bole p sana! hihi

cik sha--> alamak tak bersalah! aku pun xtau cane bleh terlibat p ni..hikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...