Wednesday, April 27, 2011

Tempat-tempat yang tak sempat di lawati di Phnom Penh

Hye semua~


Hmm banyak masa kami di habiskan di Siem Reap. No. Actually di dalam bus. Di atas jalan. 4D3N not enuf bila pergi just the two of us. Kalau pergi berempat yes rasanya cukup boleh pergi tempat lain sebab bole sewa 1 kete pergi Siem Reap. Tak payah naik bus sebab membazir masa membazir hari. Tapi pengalaman melancong ke Kemboja berdua dengan cik Rozy sangat-sangat berharga. :)


Ok actually di Phnom Penh juga ada banyak tempat yang boleh di lawati. Antaranya:



Ohhhh teringinnya nak pergi Killing Fields (USD2) ~ next time maybe? heuheuheuheu

Wat Phnom, Royal Palace, National Museum sempat amik gambar dari luar je. Ok la jugak tu kan. Central market jejak kaki sat ja tak sampai sejam.

Oh ye 1 lagi tempat pelancong suka pergi bila melawat Kemboja ni selain Phnom Penh & Siem Reap adalah Sihanoukville - pantai. OMG mesti cantik kan. Tak sempat pegi. Jauhhhhhh. Kalau ada extra day sempat jek. next time maybe? Pergi pantai tu jek. kihkihkih


6 comments:

dolce_afend said...

nak tnya brape lah yerk nak bawak duit untuk melancong sane... duit jalan yg mncukupi...

hanumHae said...

hye!

hmm aritu b4 pegi sana just tukar rm500 je. ckup je sbb sy tak shopping gila2. just spend money utk penginapan, jln2, makan & beli cenderahati tuk family :)

dolce_afend said...

oh rm500 kira dah cukup la yerk.. saye nak ke sane 1-7 dis nie.. agak2 brape la yerk nak bawak... duit untuk pengnpan, pengangkutan, mkn n masuk semua angkor wat dah di uruskan agent. just duit shoping x tau nk bwk brape....

dolce_afend said...

yg airport tax 25usd mmg kene ker??? kenpe yerk? x include dlm tiket ker?

hanumHae said...

lamanyaaaa pegi semingguu. mesti smpat pegi Sihanoukville..hehee. if almost 1 week xtau la rm500 ckup ke tak. maybe kna lebih sket kot. tak pun cukup jee sbb penginapan/pengangkutan/mkn/entrance fees angkor dah setel kan. sy rm500 tu cover utk semua. almaklumlah percutian bajet je. semua cari masa bru smpai tuu.hihi. shopping kalau nak gila2 shopping better kat phnom penh. murah sket berbanding kat siem reap. siem reap org slalu pegi nak melawat angkor je.

a'ah 25usd mmg kna bayar. xtau la nape. org kemboja pun ada kna epot tax gak tp berbeza hrga la. kna bayar ms lepas check in masa kita nak balik ke malaysia. so 1st day smpai sana sila asingkan and simpan siap2 ye 25usd! :D

dolce_afend said...

Huhu pegi pn atas tiket univ... ade program...kat kmpung islam 2 hari.. pastu g univ sane 2 hari.. lebih hari tu jalan2 jer.. siem rap n phnm phn je destinasinye.. x ade nak g Sihanoukville.. xde dlm tentatif heheheh.. bandar phnm phen die ok ker... pastu msyrkt die ok ker? hopefully semua bjln lancar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...