Saturday, February 6, 2010

hari sabtu hari minggu hari yang sudah lama tak ronggeng-ronggeng

hari ini hari sabtu. hari ini jalan2 ronggeng2 bersama housemate yg tercehanta. pagi2 lagi pukul 8 pg aku,ain,nisa sudah pergi pasar. beli ayam, ikan, sayur2, bahan2 dapur lah semuanya. Kemudian dah abes beli2, balik umah. Kemudian lebih kurang pukul 10.30 pagi kami pergi mid valley. fuyyooo sungguh ramai kereta wooo di atas jalan raya. adehhh semua nk trun kl la tu...


dipendekkan cerita setelah bersusah payah memerah keringat mencari parking cehh ;p aku ngan ain terus p beli tket wayang. nak tgk tooth fairy. seb bek masa tu org tak ramai lagi beratur. dapat la tgk tooth fairy kul 2 ptg. selepas itu, bla..bla..bla..bla..



@The Spaghetti Farm~


time nk tgk wayang pun tiba.. jalan2 cari pakwe..ehhh no no no bukan, jalan2 cari hall..pastu kan..pastu kan..ada hal yg belaku..malas nk cita la kat cni sbb xtau nk explain camna..hahahahhaha.. tapi tragedi tu mmg membuatkan aku ngn ain cuak & hampir2 xleh tgk tooth fairy!! ampoonn ain!hee:D seb bek dpt tgk gak atas pertolongan abg yg sememangnya tak hensem. TQ ya abg itu..ngeh3~ tapi bila ingat2 balik serius lawak dowh kejadian tuuu..heheheee


tak payah la aku cerita pasal cita ni rasanya. sbb mesti kwn2 semua dah tgk kan ?kan? oh belom? xpe bole minta pokcik gugel ja tolong ceritakan. kan? weeee~ yang pastinya cita ni best. lawak sbb aku gelak.ngahahaha.



dah habis tgk tooth fairy, p jmpa cik nisa kat gardens.. ohh lupa pulak, cik nisa tak tgk tooth fairy sbb dia dah tgk, lagipon cik nisa ada temujanji dgn hairstylist..wahhh gtu :p. jalan2 lagi ronda2 shopping2 window shopping...jalan2..jalan2..makan2..ronda2..masuk kedai itu kedai ini, masuk toilet..pegi gardens, masuk balik mid..bla..bla..bla..bla...eh dah sampai umah pon malamnya..hehe~ kang kalo aku cita detail sgt entri ni panjang nk mampos cicah lantai plak bak kata cik epal.. hehe ;)


ok dah sampai umah bersih2kan diri semuanya cepat2 sbb pukul 9 malam ja aku, ain & nisa ada temujanji dgn artis! hohoho jangan main2..artis ok! artis! nak tau tak sapa? dgn umie aida beb! eizlan yusuff pon ada.. apa? kat mana? alaaaa depan tv la..tgk cita masyitah kat tv3 tu..heee~ :p


  • kalau la aku d tempat masyitah lakonan umie aida tu aku xtahu la aku bole setabah itu atau tak.. dgn anak yang cacat, suami yg ntah apa2 abaikan anak bini, malu dgn keadaan anak dia yang cacat. mak mentua yang xsuka menantu & cucu. hipokrit pulak tu. cucu sendiri malu. tapi nak nama punya pasal bole pulak derma dekat anak2 yg senasib dgn cucu dia..haiii itulah dunia. last2 suami masyitah dapat balasan dia balik..lumpuh. pastu baru nyesal. trima anak bini balik.the end. ha camtula cita melayu cerekarama tv3, ending slalu wat aku geram sbb rasa cam ending tu nk cepat2 ja abes. mesti last2 ayat aku "loh itu ja?" "aik dah abes?"huuu~


dah abes cita masyitah ingat nak lepak2 lagi depan tv sbb kul 12.30 tghmlm ada movie seed of chucky kalo tak salah aku. tapi apakan daya mata ini sudah sgt mengantok sgt..nak angkat pon tak larat dah, nak blogwalking pun dah tak terdaya..almaklumlah arini kan aku bangun awal..lagipunejwljdFioBLqjmngtfzzZz.....

14 comments:

♥CIK SHA♥ said...

wuu..nak tgk tooth fairy gak..jeles2...tp ape kan daya..xleh nk bersuke ria...huhu..tok ku sdg saket kuat..T_T

نورازريناابوحيري said...

lom tgk lagi la citer tu

peanutzz said...

wakaka... mmg lawak bila ingat blk pasal tuu.. :p

nisa ~ shasha said...

eh apa yg lawak tu!!! xcite kat i ponggg!

nuhan said...

@cik sha--> tok hang saket apa sha? huhu

@نورازريناابوحيري--> uppsss lom tgk ke? hehe pegi la tgk..klakar.bole kata cite tahyul or mitos la. pengajaran cite ni 'if nk buat sesuatu, buat ja dgn bersungguh2,jgn pk apa org nak cakap' :)

@ain--> ngahahahahaha tau xpa wei!! muka cuak xbleh blah mula2 tuu..haha ;p

@nisa~shasha-->eh haah kan xcite kat u lg! lupa la kan jmpa kak la, borak2 suma amik gmbar. nnt kami story kat u!ngeh3 ;p

♥CIK SHA♥ said...

saket tua la syg...besa la umo dh 80++..dh 3-4 kali jatuh tok aku tu ha..degil..dah xleh jalan gagah nak jalan gak..2 malam dh aku x tido dok pantau dia..takot dia p berjalan sndri lagi..huk3...

nuhan said...

ooo yaka..ha xpala jaga la tok hang..hang pon ok ja dok umah kan lani..jaga tok hang elok2..jgn bg dia jalan2..tok ang ketegaq, ang babap dia..eh??boleh ka?heee~ :p

Ery Farieha said...

tooth fairy best kan?
lawak je the rock tu
mmg rock la
hehehe

zulhilmi bdk blur said...

wah..
knp x ajak..
hihi

miss myeryn said...

alloooooooo..
aku dtg balik..hehe..
amboi3..sakan berjalan..

Orkid said...

cerita toothfairy sangat kelaka ok. n sgt comeylllll~~

nuhan said...

@Ery Farieha--> yup best! the rock mmg rock~ :D

@zulhilmi bdk blur--> eh alamak terlupa la..hahahaha :P

@miss myeryn--> amboi3 ke mana menghilang?haha..
besalah lama dh xjalan2 wei..kui3..:p

@Orkid--> betul3..sgt comel kan..hehe~ :)

Mr Superman said...

best ker cite tooth fairy?cam best jer..

nuhan said...

@Mr Superman--> best wooo..pegi la tgk.. hehe :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...