Thursday, August 18, 2011

Prosecutor Princess Korean Drama


Yeayyy! Akhirnya berjaya gak aku habiskan drama ni setelah pelbagai rintangan halangan yang melanda..ecehhh.. *clap*clap*


Eh? Bukan aku mention dalam post b4 ni yang aku nak tengok Secret Garden kan? Ehehe tak jadi sebab tak complete lagi donlod so aku godek-godek external aku nak tengok movie apa. Last-last decide nak tengok Prosecutor Princess..and guess what? Tak sia-sia tau! Really interesting drama!


Akceli kalau nak tau dah setahun drama ni ada lam external. Tapi baru sekarang tengok. Honestly aku paksa diri aku untuk tengok 1st episode 2 kali. Salah satu sebab aku paksa gak diri aku tengok drama ni sebab baju-baju yang heroin dengan si Jenny kawan baik Lawyer Seo pakai cantik-cantik jek. High heels pun cantikkk sangat. Makin lama jalan cerita drama ni pulak makin menarik. Banyak btol unpredictable scenes. Masa tengok drama ni ada je ayat yang keluaq dari mulut aku...

"ooo mmm geee?!"
"yaka?"
"eh sapa dia ni?"
"hoh apa jadi lepas ni?"
"NOOO!"
"hensemnyeeee" >_<
"alaaa kawaiii"


Mesti dah ramai yang tau sinopsis drama ni kan? Tapi tak kira nak tepek gak.. Ni sinopsis dari wiki.. ai malas nak karang ayat sniri.. kikiki~

..Ma Hye Ri is a woman with an excellent memory and ability to focus, which allowed her to pass the bar exam with ease. Despite her talents, she is more interested in being fashionable and dislikes hard work so she is far from being an ideal prosecutor and has doubts about her suitability for her job. Through her conflicts with senior colleages and struggles with difficult cases, however, Hye Ri gradually matures into a brilliant prosecutor with a sense of duty and justice..


sweetkannn kasut nii :))

Aku sangat suka bila scenes main character drama ni..kawaiiii sangat. Babak romantik antara heroin + hero dalam drama ni pun cute jek..


Kim So Yeon - Park Shi Hoo

Ma Hye Ri Seo In Woo.. amazing ending. LOVE!



love the ending between prosecutor Yoon Se Jun & Prosecutor Jin Jung Sun. cute! :D


"you have to let go of the past for the future to come"


One of da best KDrama 2010! ^^ **ok memang aku ketinggalan ;p


For those yang lom tengok lagi drama ni, if nak something different.. not so cliche romantic korean drama..bolela tengok Prosecutor Princess. Berbaloi-baloi. :)


OST drama ni pun best..

- Fly High by SHINee -



- Goodbye My Princess by Monday Kiz -



p/s: pasni memang aku tengok Secret Garden pulak. **ish memang ketinggalan aku ni. Drama 2011 bila nak tgk? ekekeke

2 comments:

♥CIK SHA♥ said...

hoi..apsal kasut pink tu comel sangat!!nak 1!

hanumHae said...

cik sha --> kan! kan! kan! sukaaaa sgt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...