Saturday, January 16, 2010

-aku dalam dilema-

aku mahu pakai contact lens. tapi dalam masa yg sama gak aku di dalam dilema. konpius. teragak-agak. perlu ke tak aku pakai kontek lens or pakai spek mata saja?


sebab aku di dalam dilema.konpius?


dulu aku penah bgtau hal ni, konon2 suarakan kat mak. situasi keadaan masa tu aku berada d umah mak yong aku. bila aku sebut ja "rasa macam nak pakai kontek lens la" trus mak aku, makyong n kazen aku ckap "ish xpayahla", "nak kna jaga betul-betul", "nak pakai kna make sure tangan bersih, tak boleh ada habuk", nak kna itu ini bla..bla..bla lg la. tapi itu dulu..masa aku form 4 ke form 5 rasanya. sekarang aku dah 23 tahun..eh ke 24, eh 23 laa sbb belum bulan 10 lgi.. hik3~


minggu minggu minggu yang lepas masa aku pegi rumah kazen aku, masa ni tgh tgk cita kau & aku kegemaran anak sedaraku, ada babak watak fitri ke fikri ntah yg pakai spek mata pastu telah buang spek matanya lalu menyebabkan c aril jatuh hati.konon2 cantik la tu kan sbb dah tak pakai spek.

trus aku berseloroh "eh nak kna buang spek jugak la mcm ni, baru ada peminat" muahahahaha.

respon yg aku dapat dari kazen pertama " ha u pakai la kontek lens pulak, sure meletup u"

kazen kedua "ha pakai la kompom beratur org lepas ni"

erkkk? pulak dah.. dulu tak bagi aku pakai. skrg sudah terbalik.hokhok. adakah dulu aku kiut miut pakai spek, n skrg tidak kiut miut lagi??? kahkahkah..dush~

atau adakah dulu sebab aku masih lagi budak2 sekolah bwh umo? so skrg sudah ada lampu hijau utk memakai kanta mata??hoho~


aku pulak? sudah tentu tentu tentu lah aku kalau bole xmau pakai dua2 kan. tapi nak buat mcm mn. mata i rabun u! huhu sgt sadis. knp mata saya rabun? ni lah akibatnya kalau sgt suka tgk tv ms kecik2 dlu. dah besar2 ngadap pc, laptop plak..huhu T_T


kesimpulannya? hmm.. aku tetap akan pakai gak nnt. kalau bkn skrg op kos la time nak kawen nnt kan..tak kan la time kawen nak pakai spek mata?euuwwww tak cantik u~ miahahahaha *gedix mood*


siapa2 yg pakai kontek lens mau kongsi apa2 dgn saya? silakan! heeee :D


p/s: dulu aku penah try pakai kontek lens, punya la seksa aku nak masukkan dlm mata smpai menjerit-jerit. tapi aku pakai dlm umah sj la..testing.tu pun seminggu je.ntah2 xsampai seminggu.hahaha~

13 comments:

farysa said...

xssh pn pkai lens sbenarnye..
klo lme2 u dh pkai, akn tebiase
mule2 je cm pedih2
btw,
pkai lens lg ok dri pkai spec tw
hehe

Nazz said...

Tak yah pakai contact lense pakai sherlock holmes punya magnifier jer dah.. hi hi

♥CIK SHA♥ said...

ngahaha..jahat no nazz ni..sian my BFF..die nk lawo2 tuh..kui3..num..pkai je..x saket pun..msa mule2 mgkin hg rimas sket la..tp dh lma2 nnt hg biasa..rsa mcm mata x rabun je..kui3..tp seyes la num..sejak aku pkai lens..mta aku dh x silau..cume power je menten..nnt2 kurang kot..hik3...

peanutzz said...

aku adalah contoh org yg pkai lens paling dekat ngn ko..x smpai sedepa..haha..mai2..aku wat tutorial..wakakaka..:p

ema.razali said...

ema pun rabun . tp kadang2 je pki spec . hahha seksa mata (: nanti nakk pakai lens laa ^__^

nuhan said...

farysa-->ohh yeke..thanx :)

nazz-->muahahaha bole gak tu nazz :P

cik sha-->uit?bila ms hg pakai kontek lens ni?? ha aku nk kurangkan silau gak. skrg ni mata aku dh ada silau..huuu~

peanutzz-->wahahaha ko mmg cikgu tutor aku wei..ingt x ms aku 1st time dok try2 pakai lens dlu??hahaha :P

ema.razali-->jom2 pakai~! :)

Shaifful Hairi b Ramli said...

dulu uncle biasa pakai bajet kacak ler..tapi sebab malas nak menjaga..pakai spek je lah..lens ok..dengan syarat kena rajin menjaga nyer. kalau dah rajin..ko pakailah lens rupa rimua ker biawak ker hantu ke ehhehe

doos_91 said...

lps nie bulat la mta mek along...
hahaha...
(bila la nk da kndri kwin kt rmah aku..mby lpas mek along pkai lens kot...)
lalalalalala

nuhan said...

shaifful hairi-->sbb dh kawen ke uncle so malas nak pakai dah? haha baiklah uncle. ni yg semangat nak pakai ni. jnji pandai jaga kan :)

mr.doos-->mata bulat cantik apa..woot woot.. muahahahahahaha kenduri kawen? sabaq na sabaq mek alang..kahkah :p

♥CIK SHA♥ said...

aku pkai stat praktikal thun lepas..maklum le rabun..spek dh kurang power time tu..nk wat baru mahal..sbb nk bingkai lawo2..kah3..las2 beli le lens..murah je pun..sekotak rm60 kot..x hengat lak..betul oo..silau aku dh xde num..siok gile..
skang ni kalo kuar jenjalan je aku pkai lens..kt uma aku pkai spek..bru wat ktakn..ngeh3..
kalo nk pkai lens mmg hg kena rajin ye..kebersihan jari jemari halus mulus tu kena jga betul2..kalo hg pndai jga..lens tu hg leh pkai smpai 2 bulan..jimat oo...
*sya bercakap bdasarkn pengalaman yg ade..ngee..

miss myeryn said...

aku da pkai lens 4 tahun dah..
sgt3 best..senang nak watpe pon..
tp mcm org len ckp la..kne pndai jaga..

nuhan said...

cik sha-->hoho baiklah cik sha..thanx!^^

miss myeryn-->ohh ko pun rabun gak ke miss eryn?baiklah kna pndai jg..thnx dear~ :)

Pisyek said...

x pyh pkai contact lens, pada pendapat aku...

sebab byk keburukan daripada kebaikan..

hoho...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...