Monday, January 18, 2010

kisah seorang budak dan pisang kaki di pagi hari~


pagi-pagi tadi selepas selesai bersiap-siap nak ke opis, aku p dapur. ada cik ainPeanut. sembang-sembang pastu aku ternampak ada 2 biji durian.


aku: 'eh ada durian!'

ain: 'a'ah. pisang kaki pun ada'

aku: 'pisang kaki? mana?mana?'

ain: 'dalam peti sejuk'

aku: 'ohh eh?' tanpa berlengah-lengah lagi terus buka peti sejuk.



selepas buka peti sejuk..

aku: 'mana? tak nampak pun pisang kaki?'

ain: 'tuuuuu'

aku: 'mana?mana?' smbil tercari2 pisang kaki dgn membayangkan bentuk pisang

ain: 'niiiiii kan pisang kaki' sambil menunjuk kedudukan pisang kaki yang berada d dalam peti sejuk.

aku: 'hoh?? ni ke? ni ke pisang kaki? serius ni pisang kaki??' dgn muka yg sgt jakun tak tau sbb tak penah tgk pisang kaki..ngeee~ :D


iye.iya.iyolah.. sila ketawa kuat-kuat tepuk tangan kepada siapa2 yang tahu. saya mmg tak tahu rupa bentuk pisang kaki..ngeee~ ohh malunya..hokhokhok~


ini untuk tatapan mereka2 yang sama jakun seperti aku..ada ke?ke semua org tahu?hakhak~


ok ini adalah kulit durian. semua mesti knal kan.. :)





jeng jeng jeng..ini pisang kaki yg telah membuat aku jakun d pagi hari~cute pulak aku tgk.hik3.. camna bleh dpt nama pisang kaki ni?hee~


nak kata bentuk manggis pon ada. oren pun ada. paling sesuai menyerupai bentuk tomato kot.


ni kedudukan pisang kaki di dalam peti sejuk masa aku buka pg td....taraaaaa~






sekian sahaja kisah seorang budak jakun d pagi hari~ :D


23 comments:

joegrimjow said...

nak duyannn

eQuRlz said...

hakhak..eqa pun xtau buah tu nama ape..

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

hah?? pisang kaki??
boleh makan ke?
isi die mcm pisang ke??
mcm tomato jek
aku pon jakun.haha

Kyuubi_85 said...

pisang kaki? tak pnh dengar eh.. tak layak dipanggil pisang... tomato adala..

nuhan said...

joegrimjow-->nak duyan?meh2 cni meh..hehe :)

eQuRiz-->hehe so skrg dah tau kan..hik3~

tAk AdE pErasaan-->di jamin bole mkn! haha.aku pun xtau nak mkn mcm mana. isi nya aku lum tgk lg..ngee~ tu la mcm tomato kan.yes ada geng jakun gak!haha.

Kyuubi_85-->tu la kan. mcm tomato.aku pun 1st time dgr pelik.heee~

Mus said...

pisang kaki..

uniknya nama..

miss myeryn said...

pnah dengar..tp x pnah rasa..
haha..dulu pon time xtau buah tu i mcm hanum gak..ingat pisang la..
skali tgk mcm buah asam keping daaa..

amirah said...

eh cm2 kah pisang kaki?
xtau lak
xpenah tgok
kita serupa..huhu

♥CIK SHA♥ said...

ngahaha..siyes aku pon bru 1st tgk..cenggitu ruper nye bentuk muka buah pisang kaki???ape ke pelik nmanye..xde kaitan lsg dgn rupe buah itu..kui3..

aku dgn hg kan mmg sama2 peraq..kui3..

ARYN said...

aku pun xtau psg kaki wei. hahaha. mcm tomato je wei

nisa ~ shasha said...

hahaha. i pn xtau ok!
seriously i ingat mak shanaz masa tu bg i tomato :p

doos_91 said...

ish2...
truk2..
bkn pisang..bkan tomato la...
klau smua nk tau..
i2 la terung...
lg 1,bkan jakun..
peQak!!!!
hahahaha

AcanCapik said...

camne la leh dapat nama pisang kaki benda tu ek... rasa cam pisang x?

nuhan said...

Mus-->hehe tu la.

miss myeryn-->hehe apa daa mn ada asam keping daa..:P

amirah-->hehe ada geng! :P

cik sha-->kan kan sha, nama xda kaitan lgsung ngan rupa buah..hahaha kita mmg slalu peraq. tapi hang lebih la..muahahah:P

aryn-->haha ada geng rupanya aku. tu la cam tomato.

nisa~shasha-->hahah tomato kulit keras!

doos_91-->hahaha mek alang penah tgk ka pisang kaki b4 ni?? terung? a;ah kan terung boolat..hua3~
holah2 peQak~! :p

acanCapik-->tu la kan..pelik btol.. xrasa cam pisang..rasa cam ciku.manis.tapi isinya lagi keras dr isi ciku :)

sniffa93_aznil4eva said...

hehe. haha semua pegi pasar raya carik psg aki..pego carik skunk.
haha psg aki sedap<33

sniffa93_aznil4eva said...

hehe. haha semua pegi pasar raya carik psg aki..pegi carik skunk.
haha psg aki sedap<33

rash said...

owh tu ker pisang kaki?
rash xpenah tgk & xpenah dgr plak sblm ni.. huhuhu

puteri katak said...

eh pisang 2 sedappp sangat..~!!!
serious... :)

just call me uncle said...

nasib baik jumpa n3 ni..kalau tak uncle pun tak tau ropa dia hehehehehehehhe

nuhan said...

sniffa93_aznil4eva-->haha suma d beri arahan dah tu! cepat2 apa lg..ngee~:P haha mmg sedap :)

rash-->yup rash.inilah pisang kaki..hee :D

puteri katak-->betol3(gaya upin ipin) mmg shedap! manis mcm ciku. :)

uncle-->lor yaka uncle..geng la kita..hehehehe. pasni jmpa tepi jalan knai dah la pisang kaki ropanya camna..hee :D

IeshaGunn said...

suka sgt mkn pisang kaki. nama english dia persimmon. mmg sedap kan? ;D

nuhan said...

leshaGunn-->yup mmg sedap.manis! rasa mcm ciku sket2 kan. :)

Didi Nadhirah said...

sedap buah ..n mahal sgt kalo tak kena musin..yp dekat2 chinese new year ni murah la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...