Wednesday, January 6, 2010

dia impianku~

dah lama aku idamkan henpon ni..ye2 tahu korang suma ada.. tapi yelah saya tidak mampu lagi mahu membelinya skrg..huuuu~ T_T dapat tgk dari jauh jelah..tapi xpe, aku akan pastikan aku dapat gak nnt..biar lambat asalkan selamat..e eh salah asalkan bole gak genggam nokia xpress music 5800.. bertekad cemerlang! eh eh..poyosss~



siang malam asik terbayang wajahmu sajalah..haihhss~


oh nak tahu henpon apa aku pakai skrg? ohh sabar2 ye..sebelum aku memperkenalkan henpon ku mari aku cerita serba sedikit tentang henponku ini..woot woot~ :P

dulu sebelum aku guna henpon yg skrg ni, aku hanya guna 3315 jek..alaa yang selalu org ckp 'baling anjing pon mampos ni' huhu sedihnya masa tu..kesian 3315 kan..hee~

masa d zaman2 akhir matrik, adik aku ada ckp 'ayah beli henpon baru dekat along. tapi ayah kata ayah guna dlu. kalau along dpt masuk universiti nnt baru ayah bagi..' ohh masa tu dalam hati sweetnya ayahku..benarkah? sangat teruja excited n tanya dekat adik 'henpon apa ayah beli?' then adik ckp 'ala henpon nokia 3320 yang ada lampu2 tu..' masa tu reaksi aku 'omigod! boolatt tros biji mata. btoi ka? henpon tu bru ja 2,3 hari lepas along tgk kat majalah. baru ckp mcm best je ada lampu2 nak belila..'segala function2 fungsi2 aku xtgk dh sbb ada lampu tu punya psl..hakhakhak skali ayah dah beli?huwaaaa sangat terharu.ayah ni macam tau2 ja apa yg anak dia dok fikir..hik3.. eh knp aku sgt teruja?

1. sbb ayah aku jarang nak bagi2 hadiah o beli barang2 secara surprise. slalunya kna minta dlu.
2. sbb henpon yang dok usha2 2,3 kali kat majalah skali ayah dah belikan utk aku tanpa aku bgtau kat sapa2 pon!

siapa yg xmelompat gembira xingat dunia kan kan kan? cepat iyakan aja..ngee~


ok ok tahu xsabar nak tahu henpon apa kan? baiklah.sekarang saya memperkenalkan jeng jeng jeng.......ah poyo la ingat mahu buat iklan ka..dush~

henpon ni xda yang menarik.kamera pun makin lama makin kelabu gambarnya. xmcm awal2 beli dlu, gambar cantik terang ja. mp3 pon teda. bluetooth pon tiada.tidak guna memory card.kira byk kekurangan la..tapi henpon ni aku sangaaattt sayang sbb ayah yg bg~ :D oh ini pix amik dari internet. nak snap yang sendiri xdak kamera la pulok..huu~ tp henpon aku sejibik seperti gambar d atas.kaler pon sama. cuma henpon aku dah usang la. dah hampir 4 tahun dgn aku. ha lama kan?kan? sangat tinggi nilai henpon ni bagi aku. kalau hilang mmg aku macam mati suami o mati anak o apa2 saja lah. sungguh! xtipu punya sbb penah jadi. aku ingat hilang, sbb masa dlu p keja (masa ni aku keja dgn bapa sedara) henpon xda dalam poket. punyala risau sampai xlalu nak mkn xbole buat kerja semua..mcm org putus cinta hilang boifren tau (eh eh penah alami ke..haha) then ms lepas lunch mcm tu, skali mak aku kol henpon bapa sedara aku bgtau henpon aku tercicir dalam keta.fuhh nasib baik.lepas tu senyum sampai ke telinga.hee~^___^

*skrg bateri henpon ni suka buat perangai.huuu~ T_T


ayah dengar xkata hati anakmu ini? alangkah bestnya kalo tiba2 ayah baca blog ni n wat surprise beli henpon xpress music 5800~ weeewiiitt...kikiki~ dah2 jgn dok berangan. ayah xpenah surf tenet pon. huu~


10 comments:

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..jongos...hg tau dak jongos 2 apa???ni adik aku suka sgt ckp kt aku kalo aku teruja tlebih2..dia pun xtau apa dia sebut..tp benda ni tiba2 tlintas kt pala otak aku...nk thu nnt aku habaq...kih3...

ARYN said...

dh keje belila sendri :P

Ema said...

yang jugakkk yg kat atas tuh tapi takk dapat2 T__T

nuhan said...

sha--> apa tu jongos?haha. habaq2 cepat :P

aryn--> xmampu wei nk beli sekaligus gedebuk.bru nak kumpul duit! hehe :)

ema--> huhu mari2 kita berusaha dptkan jugak..ngee :P

♥CIK SHA♥ said...

num..hahaha..aku gelak dlu eh..aku yg reka maksud jongos tu..jongos=jongang os...hahaha...jahat x aku..adik aku gelak guling2 bile aku terjemahkn mksud jongos yg die suke sgt ckp 2..pdn muka..ngahaha...

nuhan said...

hahahhahahahahahahahaha sakit perut aku gelak.. senget la hang sha..apa kna mengena jongos ngn terlebih excited?kahkah :P

♥CIK SHA♥ said...

ntah adik aku tuh..die yg suke ckp jongos kalo aku excited lebih2..pdhal men ckp je..pastu aku terjemahkan la sndri..bes x?hahaha...

nuhan said...

haha sengal.. :P

Kyuubi_85 said...

beli je la.. :D
Hp aku pon dah 4 tahun dengan aku.. bateri pun gila dah... pasni nak beli baru, tapi duit tak ada lagi.. huhu

nuhan said...

nak beli tp pulus kureng lg wei..hokhok

tu la nk beli ni pon sbb nset lama bateri dah penin2..huhu

jom2 kita beli npon baru! ngee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...